Излезе от печат книгата „Иван Радулов – избрани партии и комбинации”. Тя е в обем от 504 страници формат 70/100/16 с твърди корици и съдържа 462 партии и 91 комбинации на четвъртия български гросмайстор. Голяма част от партии са коментирани с текст от гросмайстора и негови съвременници. Книгата е издание на издателсто „Тип-топ-прес”, а неин автор е Стефан Сергиев. При интерес пишете на е-mаil: radulov462@abv.bg 

"СВЕТОВНИ УСПЕХИ НА СЪВРЕМЕННИЯ БЪЛГАРСКИ ШАХМАТ" автор Николай Тодоров, издателство "Българи"

България е единствената нация в света, която за повече от година след 16 октомври 2005 г. има световни шампиони и при мъжете и при жените! Това е уникален факт, който ни дава основание за гордост. Книгата съдържа общо 18 очерка за най-популярните и титуловани български гросмайстори и млади таланти, спечелили медали от световни първенства, световни училищни първенства и първенства за сеньори: ВЕСЕЛИН ТОПАЛОВ, АНТОАНЕТА СТЕФАНОВА, КИРИЛ ГЕОРГИЕВ, ВАСИЛ СПАСОВ, КАТРИН АЛАДЖОВА, НУРГЮЛ САЛИМОВА, МАЯ КОЕН, ЛЮБЧО СПАСОВ, ДЕНИЦА ДРАГИЕВА, МОМЧИЛ ПЕТКОВ, ВИКТОРИЯ РАДЕВА, МАРИЯН БОЙЧЕВ, ЦВЕТАН СТОЯНОВ, ЛЮБКА ГЕОРГИЕВА-ГЕНОВА, ВИОЛЕТА РАДАНСКА, ВАЛЕНТИН ЙОТОВ, ГАБРИЕЛА АНТОВА и ДИЛЯНА ИВАНОВА. За всеки от тях са публикувани избрани партии. Специално място е отделено на поставения в София през 2009 г. и вписан в книгата на "Гинес" световен рекорд в класическия шахматен сеанс. Книгата, в обем от 288 страници, е богато илюстрована с множество снимки, на луксозна хромова хартия и е с твърда подвързия. Цената на книгата e 24 лв. За поръчки – GSM: 0885 80 60 60 или e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  Доставката до офис на "Еконт" е за сметка на издателството.

 

През м. Април 2020 година излезе от печат книгата за международен майстор Богомил Андонов  "Международен майстор Богомил Андонов. 51 избрани партии". Богомил Андонов беше един елитен и колоритен, неповторим шахматист и човек! Книгата е с меки корици и съдържа 51 избрани и коментирани негови партии.
Автор на книгата е Международен майстор Велислав Куков. Разпространява се по заявка или на имейл This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

  

 

„ПРАВИЛНИК НА ШАХМАТА НА ФИДЕ“, в сила от 1 януари 2018 г. е ценно помагало за всички съдии, треньори и организатори на шахматни прояви. Преводач на оригиналната версия от английски език е ФИДЕ майстор Боян Тонков. Консултанти и редактори са българските топ-рефери – международните съдии на ФИДЕ Здравко Недев и Румен Ангелов. Оформлението на книжното тяло е на мс Николай Тодоров, съдия републиканска категория.

 

Сборникът "40-ти юбилеен международен шахматен турнир Мемориал "Георги Трингов" представя цялата история на откритите шампионати на България от 1966 година до днес. Поместени са класирания от всички 39 завършили турнири, както и партии на победителите. Сборникът е пълноцветен, богато илюстрован, отпечатан на луксозна хартия. Книгата ще бъде подарък от организаторите (СШК "Локомотив" Пловдив с президент Харалампи Ванев) на всички наградени участници в 40-тия юбилеен Мемориал "Георги Трингов" през първата седмица на февруари в Пловдив.